Bronzen erepenning voor Jeanet Nijhof

 

Statenlid Jeanet Nijhof ontving de bronzen erepenning van de provincie Overijssel tijdens haar afscheid van Provinciale Staten. Nijhof zat namens de PVV in Provinciale Staten en stopt omdat zij nu lid van de Tweede Kamer is voor de PVV. 

Commissaris van de Koning Andries Heidema reikte de bronzen erepenning aan Nijhof uit aan het begin van de vergadering van Provinciale Staten op woensdag 28 februari 2024.
Hierbij memoreerde hij er aan dat Nijhof onderdeel uitmaakte van de eerste fractie van de PVV in de Overijsselse Staten.

“Je rustige, deskundige inbreng viel al direct op. Je was als woordvoerder Verkeer en Vervoer en Landbouw altijd goed voorbereid.
Je speelde nooit op de vrouw/man, sprak respectvol en hield altijd het oog op de inhoud”, aldus Heidema tijdens de vergadering van Provinciale Staten op 28 februari. 

Kundig voorzitter

In haar tweede statenperiode werd Jeanet Nijhof gevraagd als vicevoorzitter van Provinciale Staten. Uiteindelijk bekleedde zij deze functie van 2019 tot 2013.
Heidema kenmerkt haar voorzitterschap als gezaghebbend en onpartijdig. Eerder zat zij de werkgeverscommissie, de agendacommissie en hoorzittingen en inwonersbijeenkomsten voor. 

Erepenning

Om de bronzen erepenning te ontvangen, moet iemand zich aantoonbaar verdienstelijk hebben gemaakt voor de Overijsselse samenleving.
De erepenning is toegekend door de provincie Overijssel. Aan Jeanet Nijhof voor haar langdurige en betekenisvolle inzet als Statenlid in Overijssel.

Bron: www.overijssel.nl/