PVV Overijssel constateert Staatssteun bij Nederlands Symfonie Orkest.

De PVV Overijssel heeft in de commissie Cultuur  aan de gedeputeerde Maij gevraagd of zij op de hoogte is van de door haar mogelijk verleende staatssteun en of dit is aangemeld bij de Europese Commissie.

Op beide vragen had gedeputeerde Maij geen duidelijk antwoord en opperde om de discussie achter gesloten deuren te voeren. Edgar Mulder, fractievoorzitter van de PVV,  is hier op tegen en vindt openheid en transparantie essentieel in een goed openbaar bestuur. "Wij willen niet meewerken aan de schijn dat er wat te verbergen is."

De Europese Commissie stelt dat: "Overheden vaak ten onrechte veronderstellen dat subsidies en niet-marktconforme leningen aan de kunst- en cultuursector niet onder de staatssteunregels vallen. Uit de beschikkingspraktijk van de Europese Commissie blijkt immers dat subsidies/leningen aan deze sector wel degelijk staatssteun kunnen vormen."

De PVV eist dan ook snel een antwoord van gedeputeerde Maij over de mogelijk verleende staatssteun en de gevolgen hier van voor Overijssel.