De wegkijkers van de Staten van Overijssel in de LHBTI polonaise

Op zaterdag 31 augustus 2019 vindt in Zwolle de Pride Parade plaats. Op initiatief van de VVD Overijssel is 500.000 euro gemeenschapsgeld beschikbaar gesteld voor het beschermen van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI’s). Volgens de VVD Overijssel worden deze mensen nog onvoldoende geaccepteerd in de Overijsselse samenleving. Met het half miljoen wordt o.a. de Pride Parade financieel ondersteund.

 

In maart dit jaar (vlak voor de Statenverkiezingen) hebben een aantal partijen een soort Regenboog Stembusakkoord opgesteld. Omdat Overijssel gemeenten moet stimuleren om de veiligheid van LHBTI’s te vergroten en geweld tegen deze mensen aan te pakken. Acceptatie begint bij zichtbaarheid is de boodschap van de Pride Parade in Zwolle. Er wordt een signaal afgegeven voor de emancipatie en acceptatie van LHBTI’s, aldus de VVD Overijssel. Sinds 1996 kennen we de Canal Parade in Amsterdam. Reeds 23 jaar hanteert men blijkbaar het principe ‘Acceptatie begint bij zichtbaarheid’ en al 23 jaar heeft het niets opgeleverd. Sterker, in 1996 hadden we minder homohaat en homogeweld dan nu! Hier ben ik van overtuigd.

In 2018 laat de organisatie voor homorechten in Nederland (COC) weten dat er niets is veranderd in Nederland. Ruim 7 op de 10 LHBTI’s krijgt in hun leven te maken met verbaal en/of fysiek geweld. In 2017 laat het COC in het dagblad Trouw weten het gevoel te hebben dat het geweld tegen homo’s toeneemt. Slechts een fractie van de LHBTI’s die gewelddadig is bejegend doet hier aangifte van.

Het is dan ook om dit laatste feit dat de cijfers die nu circuleren over de daders van homohaat en homogeweld niet representatief zijn. Wanneer je midden in de maatschappij staat weet je dat binnen de groep van niet-westerse allochtonen er een enorme haat is naar LHBTI’s. Men ziet het als een ziekte. Ook bij de tweede, derde of vierde generatie zie je veel homohaat bij deze mensen die de islam aanhangen. Het salafisme groeit in Nederland en dus de homohaat ook. Haat gaat al snel over in fysiek en verbaal geweld en dit zie je met name terug in de grote steden. Probeer daar maar eens als man hand in hand te lopen met een andere man. Veel homostellen doen het al niet eens meer. Omdat bepaalde groepen, met name allochtonen, hier van walgen. En dit ook duidelijk laten merken en voelen.

Natuurlijk zijn er ook mensen van autochtone afkomst die LHBTI’s onheus bejegenen en soms zelfs geweld gebruiken. Walgelijk! Maar ik ben ervan overtuigd, wanneer we niet zoveel islam zouden hebben geïmporteerd, we een stuk verder zouden zijn met de LHBTI acceptatie. En dus veel minder fysiek en verbaal geweld richting deze mensen.
De partijen die de motie hebben gesteund om 500.000 euro beschikbaar te stellen aan o.a. de Pride Parade, hebben tijdens het debat in de Provinciale Staten, het woord islam niet durven te gebruiken. Als hoofdoorzaak van de stappen terug die we hebben gemaakt in de LHBTI discussie. En ook in dat zogenoemde Regenboog Stembusakkoord komt het woord islam niet één keer voor.

De Partij voor de Vrijheid schaamt zich voor dit soort politici. Het zijn laffe mensen die de echte problemen niet durven te benoemen. En dus blijft het probleem aanwezig. Kijk naar het effect van al 23 jaar Canal Parade in Amsterdam. Dit is er niet, het is alleen maar erger geworden.
Dus tegen de VVD Overijssel en die andere wegkijkende politici zeggen wij: ga maar lekker in de polonaise lopen door Zwolle, compleet met boa om, bedwelm je met het ‘kijk ons deugen’ gevoel en blijf jezelf voor de gek houden dat het zin heeft wat je de 31ste doet.

Wij zijn er niet!