Column van de fractievoorzitter

Beste PVV-vrienden,

Ieder jaar in november vergadert Provinciale Staten van Overijssel over de begroting van de coalitie. Deze vergaderingen zijn gewoonlijk erg saai en hebben een vast en herkenbaar patroon.

De GroenLinks mevrouw leest een gedicht(je) voor en kijkt erg verschillig de zaal in. De SGP prijst de inzet van de ambtenaren en zegt de foto's in de begroting mooi te vinden. En bij het CDA is het standaard dat de heer Kerkdijk naar voren komt om gewichtig te vertellen dat de opcenten (motorrijtuigenbelasting) eigenlijk verlaagd moeten worden maar dat dit helaas dit jaar wederom niet gaat lukken! Wel iets willen, maar niets doen: een 'kerkdijkje' heet dat in de Staten van Overijssel. En de grootste oppositie partij, de PvdA, stemt altijd....maar dan ook echt altijd...uiteindelijk VOOR de begroting.

Dit jaar verliep de vergadering geheel anders. Voor het eerst was er een tegenbegroting. De PVV presenteerde een sluitende, technisch goedgekeurde tegenbegroting met duidelijk andere keuzes dan de regerende elite. Een keuze voor de burger, voor belastingverlaging en voor het gezonde verstand.

Voor het eerst was er dus een echt alternatief. En dat resulteerde in een gedenkwaardige stemming. Onze motie 9 (verlaging van de motorijtuigenbelasting) kreeg steun van 1 lid van de VVD . En ofschoon deze VVD collega onbekend wilde blijven willen wij hierbij die VVD' er ( hallo Hendrik Jan Gorter) feliciteren dat hij voor de PVV motie heeft gestemd en dus voor een belasting verlaging. Er zijn namelijk niet veel VVD'ers tegenwoordig die kunnen zeggen VOOR belastingverlaging te hebben gestemd.

Bij de SGP ontstond onenigheid en verwarring over de N-340 (Motie 11) van de PVV. Zo erg zelfs dat de halve fractie voor de PVV motie stemde. Hierdoor bleef de stemming onbeslist: 23-23.
Wordt dus vervolgd.

Verkiezingen 2015

In 2015 zijn er verkiezingen voor Provinciale Staten. De PVV zal groeien. In Overijssel zijn er nu al bijeenkomsten voor toekomstige kandidaten. Geef u op via onze website. Uw steun is en blijft noodzakelijk.

Edgar Mulder
Fractievoorzitter PVV Overijssel

 

Column van de fractievoorzitter

Beste PVV-vrienden

Ieder jaar in november vergadert Provinciale Staten van Overijssel over de                                                            begroting van de coalitie. Deze vergaderingen zijn gewoonlijk erg saai  en hebben een vast en herkenbaar patroon.

De GroenLinks mevrouw leest een gedicht(je) voor en kijkt erg verschillig de zaal in.
De SGP prijst de inzet van de ambtenaren en zegt de foto’s in de begroting mooi te vinden. En bij het CDA is het standaard dat de heer Kerkdijk naar voren komt om gewichtig te vertellen dat de opcenten (motorrijtuigenbelasting) eigenlijk verlaagd moeten worden maar dat dit helaas dit jaar wederom niet gaat lukken!  Wel iets willen, maar niets doen: een ‘kerkdijkje’ heet dat in de Staten van Overijssel.
En de grootste oppositie partij, de PvdA, stemt altijd….maar dan ook echt altijd…uiteindelijk VOOR de begroting.

Dit jaar verliep de vergadering geheel anders. Voor het eerst was er een tegenbegroting. De PVV presenteerde een sluitende, technisch goedgekeurde tegenbegroting met duidelijk andere keuzes dan de regerende elite. Een keuze voor de burger, voor belastingverlaging en voor het gezonde verstand.

Voor het eerst was er dus een echt alternatief. En dat resulteerde in een gedenkwaardige stemming. Onze motie 9 (verlaging van de motorijtuigenbelasting)  kreeg steun van 1 lid van de VVD . En ofschoon deze VVD collega onbekend wilde  blijven willen wij hierbij die VVD’ er ( hallo Hendrik Jan Gorter) feliciteren dat hij voor de PVV motie heeft gestemd en dus voor een belasting verlaging. Er zijn namelijk niet veel VVD’ers tegenwoordig die kunnen zeggen VOOR belastingverlaging te hebben gestemd.

Bij de SGP ontstond onenigheid en verwarring over de N-340 (Motie 11) van de PVV. Zo erg zelfs dat de halve fractie voor de PVV motie stemde. Hierdoor bleef de stemming  onbeslist: 23-23.
Wordt dus vervolgd.

Verkiezingen 2015
In 2015 zijn er verkiezingen voor Provinciale Staten. De PVV zal groeien.
In Overijssel zijn er nu al bijeenkomsten voor toekomstige kandidaten. Geef u op via onze website.
Uw steun is en blijft noodzakelijk.

Edgar Mulder

Fractievoorzitter PVV Overijssel