PVV-Overijssel: Onvoorwaardelijke erkenning van de Armeense Genocide

Bijna een eeuw is er verstreken sinds de Turks (Islamitische) Ottomaanse autoriteiten anderhalf miljoen Armeense christenen liquideerden door de mannen af te slachten en de vrouwen op dodenmarsen te sturen waarbij ze verkracht werden, van honger omkwamen of waarbij ‘’simpelweg’’ de keel werd afgesneden.  Een tafereel zo gruwelijk dat deze gebeurtenis bij geschiedkundige en journalisten ook wel bekend staat als de ‘’ De Eerste Holocaust’’ (R. Fisk, 2003). Op 24 April 2015 zal het precies  honderd jaar geleden zijn  dat de  genocide op de Armeense bevolking door het toenmalige Turks (Islamitische) Ottomaanse rijk begon. Een van de grootste menselijke tragedies in de geschiedenis bereikt hiermee een  ‘’eeuwige’’ leeftijd. Uit respect voor de anderhalf miljoen slachtoffers, en uit verwantschap met de Nederlands-Armeens gemeenschap, heeft de PVV op maandag 2 maart een bezoek gebracht aan de Armeense Orthodoxe Kerk in Almelo. Een delegatie uit Den Haag, onder leiding van fractieleider Geert Wilders, en de voltallige provinciale fractie van Overijssel waren hierbij aanwezig. 

Hoewel Nederland, de PVV,  en het overige deel van de beschaafde wereld geen enkele twijfel koestert over de historiciteit van deze gruwelijke daad draait de  Turkse propagandamachine overuren in onze provincie. In Juni 2014 verzamelde duizenden genocide-ontkennende Turken zich in Almelo om te protesteren tegen het genocide herdenkingsmonument van het Armeense volk. Een ware schoffering van de slachtoffers en nabestaande van deze afschuwelijke tragedie en misdaad tegen de menselijkheid. De PVV-Overijssel heeft naar aanleiding van deze demonstratie, en in verwantschap met de Nederlands- Armeense gemeenschap, een motie geformuleerd waarin de Provinciale Staten van Overijssel wordt opgeroepen het Nederlandse standpunt aangaande de Armeense genocide te bevestigen en derhalve afstand te nemen van deze Turkse protestbijeenkomst. Op 2 juli 2014 is deze motie aangenomen in de Provinciale staten.

Is(is) het huidige Ottomaanse (Islamitische) rijk

Wie denkt dat de Armeense christelijke gemeenschap nu eindelijk in vrede mag leven  heeft het (helaas) bij het verkeerde eind. Momenteel vinden er door de nazaten van het Ottomaanse rijk wederom massaslachtingen plaats onder religieuze minderheden waaronder de christelijke Armeense en Assyrische  gemeenschap. Dit islamitisch aangedreven geweld vindt zijn inspiratiebron, zoals dit ook het geval was bij de Ottomanen, in de Koran en de Soenna ( de woorden en gedragingen van de profeet).  Zo lezen we in de Koran en de Hadeeth dat Mohammad zijn strijders  toestemming gaf niet alleen slaven te maken onder religieuze minderheden maar deze ook te verkrachten (Surat An Nisa:24,   Sahih Moslim, Boek 8,Nummer 3371). Hiernaast is de constante onderdrukking, vernedering en het doden van religieuze minderheden (waaronder de christelijke Armenen en Assyriërs)   een islamitische obligatie die op elke moslim wordt gelegd. (Surat al Tawbah:29, Maududi, Tafheem Al Quran).  I.p.v. symptoombestrijding pleit de PVV ervoor de achterliggende oorzaak van deze terroristische misdaden transparant te maken en aan te pakken. Net zoals de Koran een inspiratiebron was voor het toenmalige Turkse  Ottomaanse rijk is het ook nu een inspiratiebron voor de vele terroristische moslim organisaties, die net als het vroegere Ottomaanse rijk en in overeenstemming met de Koran, overgaan tot het verkrachten, vernederen en doden van religieuze minderheden in landen als Irak en Syrië.

De Armeense genocide als waarschuwing voor Nederland

Alleen wanneer we eerlijk en transparant durven te kijken naar de oorzaken van de Armeense genocide en de huidige tragedie (het uitmoorden van religieuze minderheden door islamitische terroristen) in Irak en Syrië kunnen we Nederland en de Nederlandse burger behoeden van dergelijk scenario’s. Vooralsnog is de PVV de enige partij binnen de politieke arena die het beestje bij zijn naam durft te noemen. De Koran en de islam zijn als achterliggende inspiratiebron de oorzaak en fundament achter deze tragedies.   Wij dienen Nederland dan ook te beschermen en vrijwaren van een dergelijke fascistische en moorddadige ideologie.