PVV Overijssel: ga de N36 eens écht aanpakken!

De PVV fractie in Overijssel heeft vol verbazing naar het filmpje gekeken waarin een chauffeur van een vrachtwagen een levensgevaarlijke inhaalmanoeuvre maakt.

Het filmpje, waarin de vrachtautochauffeur op het nippertje géén ongeluk veroorzaakte, is aanleiding om Gedeputeerde Staten een 7-tal schriftelijke vragen te stellen.

De essentie van deze vragen is dat er per direct gestopt moet worden met het nemen van schijnmaatregelen op deze weg.

Statenlid en PVV woordvoerder Hidde Heutink: “Al jaren is deze weg levensgevaarlijk en in de volksmond wordt er zelfs gesproken over “dodenweg” vanwege de vele ongelukken, soms met fatale afloop. Het aanbrengen van wat ribbelmarkeringen en een klein beetje verbreden van het asfalt zal niet voldoende zijn om de drang naar inhalen op deze weg te verminderen”.

De PVV vraagt onder meer aandacht voor de op 20 juni jl. aangehouden motie om een onderzoek te starten naar driestrookswegen. Een quickscan wijst uit dat dit met name noodzakelijk is op wegen waar 100 km/h gereden kan worden.

Heutink vult aan: “Driestrookswegen zorgen voor rust en geven de mogelijkheid om op gepaste momenten in te halen. Wij willen een toezegging van de gedeputeerde dat wij een concrete uitwerking kunnen verwachten in de Integrale Netwerkvisie Overijssel.”

Ook verwacht de PVV dat het verkeersveilig maken van de N36 in de resterende statenperiode de hoogste prioriteit van Gedeputeerde Boerman krijgt.

Bekijk het filmpje hier: https://www.ad.nl/binnenland/bizarre-inhaalactie-vrachtwagen-op-n36-wekt-woede-weggebruikers~afc85aac/