PVV Overijssel wil vaart achter een betere rijbaanscheiding N36

Vragen van PVV-Statenlid Joeri Pool aan gedeputeerde Boerman naar aanleiding van het zeer verdrietige ongeluk op de N36 van 2 april 2020.

1. Is de gedeputeerde op de hoogte van de vreselijke frontale botsing op de N36, waarbij een 27 jarige Almeloƫr om het leven is gekomen?

2. Is de gedeputeerde het met de PVV eens dat de N36 nog steeds veel te onveilig is en dat er snel actie moet worden genomen om de veiligheid te verbeteren?

3. Is de gedeputeerde op de hoogte dat Rijkswaterstaat daarom aan het kijken is naar een nieuw type middengeleider voor op de N36 om zulke frontale botsingen te voorkomen?

4. Is de gedeputeerde het met de PVV eens dat de provincie Overijssel haar uiterste best moet doen om te zorgen dat deze optie voor een betere rijbaanscheiding ook zo snel mogelijk wordt gerealiseerd?

5. Zo ja, is de gedeputeerde bereid om samen met het Rijk en Rijkswaterstaat vaart te zetten achter een betere rijbaanscheiding op de N36 en zo snel mogelijk met concrete stappen voor de realisatie daarvan te komen?

6. Zo nee, hoeveel dodelijke ongelukken moeten er dan nog plaatsvinden voordat er een concrete verbetering komt?