Schriftelijke vragen PVV: Onacceptabel dat onze hulpdiensten onbeschermd werken!

 

Vragen van PVV-Statenlid Joeri Pool aan de Commissaris van de Koning over het bericht dat hulpdiensten van de Veiligheidsregio IJsselland een noodoproep doen voor beschermende kleding.

 

1. Is de Commissaris van de Koning op de hoogte van de noodoproep die hulpdiensten van de Veiligheidsregio IJsselland hebben gedaan voor beschermende kleding?

2. Is de Commissaris van de Koning het met de PVV eens dat het totaal onacceptabel is dat onze hulpdiensten niet over de juiste bescherming beschikken om zich tegen het Coronavirus te beschermen?

3. Kan de Commissaris van de Koning, als secundair toezichthouder op de Veiligheidsregio’s in Overijssel, uitleggen waarom onze hulpdiensten weken na het uitbreken van de crisis nog steeds onbeschermd hun werk moeten doen?

4. Is de Commissaris van de Koning het met de PVV eens dat onze hulpdiensten niet bezig moeten zijn met de vraag hoe zij zelf aan beschermende kleding gaan komen, maar dat dit al lang geregeld had moeten zijn?

5. Wat doen de Veiligheidsregio’s in Overijssel momenteel om te zorgen dat onze hulpdiensten beschermd hun werk kunnen doen en op welke termijn is dat gerealiseerd?

6. Is de provincie Overijssel bereid hier zo nodig aan bij te dragen?