PVV wil maatregelen tegen kunstrovende activisten!

Vragen van PVV-Statenlid Joeri Pool aan gedeputeerde De Witte over het nieuws dat kunstrovende activisten weer op vrije voeten zijn en dreigen nog meer inheemse kunst uit musea te gaan roven.

1. Is de gedeputeerde op de hoogte dat de kunstrovende activisten weer op vrije voeten zijn en dreigen nog meer inheemse kunst uit musea te gaan stelen?

2. Is de gedeputeerde ervan op de hoogte dat musea in Overijssel ook objecten van inheemse origine beheren en daardoor dus een potentieel doelwit zijn voor deze rovers?

3. Is de gedeputeerde bereid om maatregelen te nemen zodat dit rovend tuig geen enkele kans maakt om kunst uit Overijsselse musea te stelen?

4. Is de gedeputeerde het met de PVV eens dat deze activisten niet boos moeten zijn op Nederland, maar juist dankbaar omdat wij zoveel inheemse kunst een mooi plekje in onze musea hebben gegeven?

5. Is de gedeputeerde het met de PVV eens dat als Nederland dit niet had gedaan, die inheemse kunst nooit zo goed bewaard was gebleven en waarschijnlijk niet meer had bestaan?

6. Vindt de gedeputeerde daarom ook dat onze musea geen inheemse kunst moeten teruggeven, maar dat zij juist een bedankje moeten krijgen voor hun conserverend werk?