PVV stelt schriftelijke vragen over de opvang van besmette asielzoekers in Overijssel

De PVV in Overijssel heeft verbijsterd gereageerd op het plan om 110 met corona besmette asielzoekers op het Landgoed Den Alerdinck in Laag Zuthem op te vangen. De partij heeft in schriftelijke vragen aan de Commissaris van de Koning laten weten het onbegrijpelijk te vinden dat asielzoekers op het landgoed straks hun eigen GGD-medewerkers krijgen, terwijl de zorg voor de Nederlander zo slecht is geregeld.

PVV-Statenlid Joeri Pool: 'Terwijl in onze provincie de hele zorg zwaar onder druk staat en onze ouderen in verzorgingshuizen zitten opgesloten, gaan we een luxe landgoed inrichten voor met corona besmette asielzoekers uit heel Nederland. Dit is te schandalig voor woorden!'

Daarnaast geeft de PVV aan de opvang van zoveel met corona besmette asielzoekers een enorm risico te vinden. In de vragen aan de Commissaris van de Koning stelt de partij dat asielzoekers nu al vaak voor overlast zorgen in Overijssel, dat de gemeenten nu al worstelen met de opvang van asielzoekers en dat deze asielzoekers zich vaak niet aan de regels houden. De opvang van nog meer, met corona besmette, asielzoekers in Overijssel vindt PVV-Statenlid Joeri Pool dan ook een "onacceptabel risico voor de volksgezondheid" en stelt hierover de volgende vragen.

1. Is de Commissaris van de Koning op de hoogte dat met corona besmette asielzoekers uit heel Nederland straks op Landgoed Den Alerdinck in Laag Zuthem zullen worden opgevangen?

2. Is de Commissaris van de Koning ervan op de hoogte dat Overijssel nu al te maken heeft met grote overlast van asielzoekers en dat de opvang van asielzoekers tot grote problemen bij gemeenten leidt?

3. Is de Commissaris van de Koning het daarom met de PVV eens dat het een heel slecht idee is om met corona besmette asielzoekers, die zich zo vaak niet aan de regels houden, naar Overijssel te halen?

4. Is de Commissaris van de Koning het met de PVV eens dat het daarbij te schandalig voor woorden is dat met corona besmette asielzoekers nu op het Landgoed Den Alerdinck worden opgevangen en hun eigen GGD-medewerkers krijgen, terwijl de zorg voor de gewone Nederlander zo slecht is geregeld?

5. Is de Commissaris van de Koning bereid om in zijn hoedanigheid als Rijksheer aan deze opvang van met corona besmette asielzoekers in Overijssel een einde te maken?