Getreuzel opheffen onbewaakte spoorwegovergangen onaanvaardbaar!

Ondanks dat de provincie Overijssel bijna een jaar geleden 2,5 miljoen euro heeft vrijgemaakt om de onbewaakte spoorwegovergangen in de provincie op te heffen, is dat nog steeds niet gebeurd. Met het vreselijke ongeluk van dit weekend als dieptriest gevolg.

De PVV vindt het totaal onbegrijpelijk dat ProRail aangeeft dat een gevaarlijke spoorwegovergang als in Zenderen pas eind van dit jaar volledig dicht gaat. De PVV roept de gedeputeerde op daar geen genoegen mee te nemen en vandaag nog alle onbewaakte spoorwegovergangen in Overijssel met betonblokken af te sluiten.

PVV-Statenlid Joeri Pool: "We gaan toch zeker niet nog een jaar toekijken hoe mensen op deze gevaarlijke spoorwegovergangen worden doodgereden? Afsluiten, vandaag nog!"


1. Is de gedeputeerde bekend met het verschrikkelijke ongeluk bij de onbewaakte spoorwegovergang in Zenderen?

2. Is de gedeputeerde op de hoogte dat de PVV op 20 mei 2020 tijdens de Statencommissiedag er bij de gedeputeerde expliciet op heeft aangedrongen haast te maken met het opheffen van deze gevaarlijke spoorwegovergangen?

3. Kan de gedeputeerde uitleggen waarom er bijna een jaar later, en ondanks de 2,5 miljoen euro die de provincie Overijssel ervoor heeft uitgetrokken, nog steeds onbewaakte spoorwegovergangen in Overijssel zijn?

4. Is de gedeputeerde op de hoogte dat ProRail stelt dat deze gevaarlijke spoorwegovergang pas aan het einde van dit jaar volledig wordt gesloten?

5. Is de gedeputeerde het met de PVV eens dat dit getreuzel volstrekt onacceptabel is en dat alle onbewaakte spoorwegovergangen in Overijssel vandaag nog moeten worden afgesloten met betonblokken?

6. Zo nee, hoeveel ongelukken gaan er dan nog plaatsvinden voordat er eens een keer haast wordt gemaakt met het opheffen van deze onbewaakte spoorwegovergangen?