Provincie Overijssel zet veiligheid op het spel met getreuzel!

PVV-Statenlid Joeri Pool heeft vragen gesteld aan gedeputeerde Boerman over de aanhoudende bedreigingen en geweldplegingen richting ons Overijsselse treinpersoneel.

1. Is de gedeputeerde op de hoogte van de meest recente mishandeling van ons Overijsselse treinpersoneel, waarbij drie medewerkers van Keolis zijn mishandeld op een Zwols treinstation en tien verdachten zijn aangehouden?

2. Is de gedeputeerde op de hoogte dat eerder deze maand een asielzoeker uit Syriƫ is veroordeeld voor het bedreigen van een conductrice van Blauwnet, waarbij hij deed of hij een machinegeweer op haar leegschoot?

3. Is de gedeputeerde het met de PVV eens dat met deze onveilige situaties korte metten moet worden gemaakt?

4. Is de gedeputeerde op de hoogte dat onze Overijsselse vervoersbedrijven zitten te springen om meer investeringen in de veiligheid van ons openbaar vervoer?

5. Kan de gedeputeerde uitleggen waarom de, in november 2020 al toegezegde investeringen van 1 miljoen euro hiervoor, nog steeds niet zijn gerealiseerd?

6. Is de gedeputeerde het met de PVV eens dat deze trage aanpak een klap in het gezicht is van onze treinmedewerkers die te maken hebben met deze bedreigingen en mishandelingen?

7. Is de gedeputeerde bereid een keer van zijn luie stoel in het provinciehuis af te komen en deze toegezegde middelen eindelijk eens in te zetten om ons Overijsselse openbaar vervoer veiliger te maken? Zo nee, waarom niet?