De totale afgang van de PvdA Overijssel

De totale afgang van de PvdA Overijssel

Een paar weken geleden schreeuwde links Nederland moord en brand na de minder, minder, minder toespraak van de Partij voor de Vrijheid.

Ook in Overijssel was er gedoe.

http://overijssel.pvda.nl/2014/03/22/samenwerking-met-de-pvv-in-overijssel/

Vijf partijen, onder leiding van de PvdA, schreven een verklaring waarin de PVV Overijssel buiten de orde geplaatst werd. De bedoeling was om nooit meer met de PVV samen te werken. Geen moties meer samen indienen of zelfs maar steunen.

 

De regionale pers dook erop. Vooral de linkse vriendjes van PvdA en GroenLinks lieten zich horen. De hele provinciale PVV fractie werd telefonisch gestalkt. De maandag en dinsdag erna stonden de kranten vol met "politiek correcte " artikelen. En ook bij het zwaar gesubsidieerde  RTVOost  ging het volume omhoog. Politiek correct Nederland was op oorlogspad. We waren weer terug in de tijd van de jacht op Pim Fortuyn.

Op woensdag 26 maart resulteerde dit alles in een debat tijdens de  Statenvergadering in het Provincie huis te Zwolle.  Een debat waarin de PVV nogmaals benadrukte achter de woorden van Geert Wilders  te staan. Volgens vriend en vijand (!) won de Partij voor de Vrijheid dit debat met afstand.
Gewoon door heel rustig de nuances weer te geven van de verkiezingsavond  die door de NOS, RTL en de Volkskrant (opzettelijk) waren weggelaten.
Zie het interview met Geert van die verkiezingsavond :

http://www.youtube.com/watch?v=8RFtj3kn9Zw&feature=share 

Hieronder de beelden van het debat in Zwolle
Eerste termijn PVV:  

https://www.youtube.com/watch?v=vuny9shGz08&feature=youtu.be

Tweede termijn PVV:
https://www.youtube.com/watch?v=QxmJHczo3PQ

Al tijdens het debat namen de Christen Unie en D66 afstand van de PvdA. De 50+ partij  nam trouwens niet eens de moeite om publiekelijk verantwoording af te leggen over de beschuldigingen van racisme. CU en D66 verklaarden duidelijk, tijdens en na het debat, het woord racisme terug te nemen en gaven aan gewoon weer samen te werken met de PVV in Overijssel.

De PvdA bleef wat pruilen en had niet de moed om toe te geven dat de beschuldigingen van racisme nergens op gebaseerd waren. Het is trouwens een gotspe dat de PvdA andere partijen de maat neemt  gezien de uiterst omstreden uitspraken van Diederik Samsom over Marokkanen ( die veel verder gaan dan de uitspraken van de Geert Wilders).

Maar na het debat kwam de socialistische voorman (De Bree) naar mij toe.
"Of ik mee wilde lopen. Hij wilde praten onder 4 ogen. Want het was niet slim geweest om die verklaring eruit te doen. Hij had misschien vooraf ff moeten bellen met mij”.
Jammer dat deze meneer niet mans genoeg was om dit tijdens het debat te zeggen. Dat had vast en zeker een betere indruk gemaakt dan dat zure gepiep met overslaande stem.

Tenslotte nog iets over de pers. Zo massaal als de belangstelling was vooraf, zo stil werd het na het debat. Geen berichtgeving van en over het debat en over de toch wel opvallende wijziging in standpunt van ChristenUnie  en D66.

Zelfs de “journalist” Martin Steenbeeke  die  een volledig radioprogramma (http://www.rtvoost.nl/radio/uitzending.aspx?uid=321006) besteedde aan het zwart maken van de PVV  liet niets van zich horen. Wel een uur lang met zijn linkse vriendjes onzin brallen op RTV Oost, maar dan te lui om bij de vergadering aanwezig te zijn.  Wel de ether volgooien met je eigen frustraties (want geen landelijke carrière voor Martin) maar geen hoor en wederhoor toepassen. Wel blèren dat de PVV niet meer meedoet in de Staten van Overijssel maar als dan op 23 april blijkt dat dit niet klopt, niets van je laten horen.

(http://www.pvvoverijssel.nl/index.php/nieuws/persberichten/542-pvv-overijssel-wederom-succesvol).  

Alle partijen steunden de PVV bij de motie NIjhof.  ALLEMAAL!! De PvdA kwam zelfs vriendelijk vragen of ze als nummer 2 mochten steunen. En dan geen enkel bericht bij RTVOost en Tubantia?  Helemaal niets! Hoe dom ben je dan. Hoe dom?  Nou, net zo dom als een PvdA’er die voor en tegen het vliegveld is.

Screenshot van motie Mulder - Villa Mansfeld met de PvdA die voor stemt.!

motie Mulder - Villa Mansfeld

 

Vrienden, 22 mei  komt eraan.
Stem Patriottisch.
Voor Europa en dus tegen Brussel.
Voor de Vrijheid en dus tegen de EUSSR
Stem PVV

Edgar Mulder

Fractievoorzitter PVV Overijssel