"Vitens moet weer samenwerken met Israëlische waterbedrijf Mekorot. Prachtig!"

PVV-leider Geert Wilders noemt het 'prachtig' dat waterbedrijf Vitens in Zwolle weer moet samenwerken met het Israëlische waterbedrijf Mekorot.

Een motie van de PVV in Overijssel om die samenwerking weer af te dwingen krijgt de steun van de coalitiepartijen CDA, VVD, SGP en ChristenUnie. Doel is dat er een aandeelhoudersvergadering wordt bijeengeroepen door Overijssel waarbij de kwestie wordt aangekaart. Ook in Friesland wordt een soortgelijk voorstel in stemming gebracht.

Mekorot werkt samen met de Palestijnen en Jordanië, maar levert ook aan Israëlische nederzettingen. De politieke gevoeligheid van de Israëlische nederzettingen was reden om de samenwerking te beëindigen. Volgens de PVV is het ongepast dat een publiek bedrijf als Vitens buitenlandse politiek bedrijft. De partij vindt verder dat iedereen in Israël schoon drinkwater moet kunnen blijven drinken en dat voor Israel geen andere normen gelden als voor andere landen.

Motie PVV-Overijssel aangenomen: Vitens moet weer samenwerken met Israëlische waterbedrijf Mekorot. Prachtig! http://t.co/AIs5JKxU3b
— Geert Wilders (@geertwilderspvv) January 22, 2014

Bron: http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx?nid=180954