PVV Overijssel: schuif Twente Airport naar voren als alternatief voor Lelystad Airport

Schuif Twente Airport naar voren als alternatief voor Lelystad Airport. Dat wil de PVV in Overijssel. "Het college heeft werkgelegenheid in Overijssel uitgeroepen als hét speerpunt. Laat de inwoners van Twente dan maar zien dat het menens is."

Er is veel te doen om de uitbreiding van Lelystad Airport. Zo voorziet vliegveld Teuge een faillissement, omdat de parachutistenclub zal moeten vertrekken als de vluchtroute over Teuge gaat. Een keuze voor Twente Airport zou dat probleem ook oplossen, aldus de PVV.

"Wij hebben de beste landingsbaan van Nederland en op deze manier heeft vliegveld Teuge niets te vrezen en zal de recreatieve luchtvaart behouden blijven. Het wordt tijd dat Overijssel met de vuist op tafel slaat en het Rijk duidelijk maakt dat er met Overijssel niet te sollen valt."

Verder wil de PVV van de gedeputeerde weten wat diens rol en die van zijn collega in Gelderland is. "Wanneer de berichtgeving in de media klopt zijn de belangen van Overijssel én Gelderland niet op de juiste wijze vertegenwoordigd en ligt de focus teveel op het westen van het Nederland."

Bron: http://www.rtvoost.nl/nieuws/271963/pvv-overijssel-schuif-twente-airport-naar-voren-als-alternatief-voor-lelystad-airport