PVV: Beschamende vertoning raadsvergadering Enschede

De PVV Overijssel was gisteravond aanwezig tijdens de raadsvergadering in Enschede. Op de agenda stond o.a. het bestemmingsplan Moskee Kuipersdijk.

Om de komst van deze megamoskee met gebedsoproepen mogelijk te maken waren 75 bezwaren van burgers door de versnipperaar gehaald. En werd er eerder niet geluisterd naar burgers die tijdens voorgaande vergaderingen hun zorgen hebben geuit.

De PVV Overijssel vond het beschamend dat een kritisch raadslid gisteren de mond werd gesnoerd na 2 minuten, terwijl andere raadsleden over de 2 minuten spreektijd heen mochten gaan. Één raadslid was bijna 5 minuten aan het woord. De D66 burgemeester Onno van Veldhuizen stond deze avond niet boven de partijen, maar liet duidelijk zijn partijpolitieke opvattingen zien. Dieptriest.

Beschamend was ook dat er een bestemmingsplan doorheen gejast werd zonder te weten welke partijen nu achter de financiering van de moskee zitten. De verantwoordelijke VVD wethouder Jeroen Hatenboer zei dat dit allemaal goed was aangetoond, maar kon geen stukken overleggen. Het college was overtuigd van de financiering op basis van mondeling verkregen inzicht. Ridiculer kan het niet worden! Zo’n belangrijke beslissing, met zoveel impact, wordt genomen op basis van mondeling verkregen inzichten! Hoe is het mogelijk?

En wederom kwalificeren wij het debat als beschamend omdat het woord islamisering geen enkele keer is genoemd. De raadsleden durven het woord niet in de mond te nemen. Nederland, en ook Enschede, verandert in rap tempo en onze cultuur wordt omver gelopen door een cultuur die haaks staat op hoe wij leven. Ze zien het allemaal, maar kijken weg.

Beschamend!

Aan het einde van de tunnel is er licht: 21 maart 2018.