PVV: Wij dagen de gedeputeerden van Haaf en Traag uit!

In dagblad Tubantia van vandaag roepen de gedeputeerden van Haaf en Traag de gemeentes op om werk te maken van nieuwe energie. Gemeentes moeten meer hun best doen. Meer windmolens en vele honderden hectares zonneparken moeten er komen. De Twentse Energiestrategie gaat uit van forse maatregelen. In 2030 moet, zo luidt de boodschap, 50% van het elektriciteitsgebruik in de eigen regio worden opgewekt. Dit komt volgens de PVV overeen met ongeveer 10% van het energieverbruik. Dan gaat de provincie uit van het feit dat het altijd waait en de zon altijd schijnt. Grote nonsens wat de PVV betreft.

De gemeentes hebben deze Twentse Energiestrategie nog steeds niet onderschreven. De gemeentes hebben het stuk tot na de verkiezingen getild. Wat de PVV betreft gaat het stuk meteen de shredder in. Omdat het niet deugt. Tijd voor een debat met beide gedeputeerden.

“Binnen de Staten van Overijssel is er geen ruimte voor kritische kanttekeningen bij het huidige beleid. Men holt als een malle achter elkaar aan. Men doet maar wat. Over de kosten mag niet gesproken worden. Erger, men weet niet eens wat de inwoners uiteindelijk moeten betalen!” aldus fractievoorzitter Erik Veltmeijer.

De oproep van beide gedeputeerden is voor de PVV-fractie aanleiding om beide dames uit te dagen hun beleid te komen verdedigen. “Wij dagen van Haaf en Traag uit om op basis van feiten te debatteren over de huidige koers, de resultaten hiervan, de kosten, de staat van het klimaat, de invloed van de mens op het klimaat en de tijd die we hebben om fossiele brandstoffen te vervangen door alternatieven. De PVV neemt in ieder geval Marcel Crok mee.”

“We hopen dat de handschoen wordt opgepakt en dat we in een volle Statenzaal eindelijk een keer een fatsoenlijke discussie kunnen hebben. Op basis van feiten! We horen graag van ze. Gemeentes krijgen een uitnodiging en geïnteresseerde burgers zijn meer dan welkom.”