PVV: Zwarte Piet blijft Zwarte Piet!

De PVV Overijssel fractie heeft schriftelijke vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten van Overijssel over Zwarte Piet. Dit naar aanleiding van een bericht op RTV Oost van 14 november 2017, waaruit bleek dat de directeur van de Zwolse theaters lijkt te zwichten voor de klaagzang van een handje vol protesteerders.

De PVV is er voor de Nederlander en voor alle Nederlandse gebruiken en tradities. Dus ook voor Zwarte Piet. Het voornemen van de directeur van de Zwolse Theaters, om deze eeuwenoude traditie te slopen, is bij de PVV Overijssel fractie dan ook slecht gevallen.

“Wij strijden voor het behoud van Zwarte Piet, want ook de Nederlander strijdt voor het behoud van Zwarte Piet. Dit zagen we ook weer afgelopen weekend op de snelweg A7. En wij willen dat ook de Provincie opkomt voor de inwoners van Overijssel en eeuwenoude Nederlandse tradities.” Aldus Rafaël de Wit, woordvoerder namens de PVV. “Wij vragen Gedeputeerde Staten kleur te bekennen en het gesprek aan te gaan met deze laffe directeur om er voor te zorgen dat Zwarte Piet de komende jaren weer gewoon welkom is op ons kinderfeest. Ook in Zwolle.”