PVV: Politie Haaksbergen onderwerpt zich aan islam

De PVV Overijssel heeft met afgrijzen kennis genomen van het Facebookbericht van de politie Haaksbergen “Bezoek aan Ertugrul Gazi CamiiMoskee” van 30 november 2017, 20.08 uur. Ook de reacties op dit Facebook bericht geven geen blijk van amusement bij de lezers.

De PVV Overijssel wil dat de politie zich houdt aan haar eigen gedragscode en dus een neutrale uitstraling houdt. Daar past het poseren met predikers van een soldatenreligie, de gewelddadige ideologie van een kinderverkrachter en moordenaar, absoluut niet bij. En dat terwijl de Nederlandse tradities (Zwarte Piet) doelmatig door de politie worden geboycot omdat “de politie in deze maatschappelijke discussie een neutrale houding moet innemen”. Er is dan ook op de tijdlijn van de politie Haaksbergen niet één Zwarte Piet te zien.

“De Islam is een onderwerpingscultuur. Het staat recht tegenover onze normen en waarden die uitgaan van verlichting: scheiding van Kerk en Staat, emancipatie, bevordering van wetenschap, noem maar op”, aldus Rafaël de Wit, woordvoerder namens de PVV Overijssel. “Daar komt bij dat deze moskee openlijk gelieerd is aan Diyanet, het Presidium voor Religieuze Zaken en daarmee de Turkse overheid. Dat is die overheid die het hele land in gijzeling houdt en ons Nederlanders bij elke gelegenheid uitmaakt voor nazi’s.”

De kunst van het censureren heeft de politie Haaksbergen bovendien snel onder de knie gekregen bij hun moskee-bezoek, want naar aanleiding van de reacties op het Facebook bericht die terecht alles behalve lovend zijn, heeft de politie Haaksbergen besloten bepaalde van die reacties te verwijderen: “Beste FB gebruikers. Dat jullie allemaal een eigen mening hebben is oke, maar houdt wel rekening met wat er geplaatst wordt (zie onze huisregels). Om escalatie te voorkomen zullen “haat en nijd” berichten verwijderd worden!” Het moet werkelijk niet gekker worden.

De PVV Overijssel fractie gaat hierover schriftelijke vragen stellen aan Gedeputeerde Staten van Overijssel.